WhatsApp pentru afaceri. Vezi ce opțiuni ai și dacă ți-se potrivește.

WhatsApp Business, poate fi o variantă foarte bună pentru unele afaceri. Mai ales dacă folosiți deja WhatsApp în activitatea curentă a firmei.

Noua versiune facilitează comunicarea cu clienții, evidențiază produsele și serviciile, ajută la o mai bună organizare și este o nouă experiență pentru clienții.

Ce caracteristici noi avem față de clasicul WhatsApp?

Acestea le regăsim în Bussine Tools și sunt menite să ușureze activitatea antreprenorilor:

1. Profilul afacerii

Unde putem adăuga următoarele informații:

✅ Fotografie de profil

✅ Denumirea, categoria și descrierea afacerii

✅ Ore de funcționare

✅ Informații de contact și site-ul web

2. Catalogul cu produse

Cu aplicația WhatsApp Business, companiile pot crea cataloage pentru a prezenta produsele sau serviciile lor, iar conținutul este organizat într-un singur spațiu ușor de accesat și de distribuit.

Oamenii pot vizualiza un catalog din profilul unei afaceri sau direct dintr-un chat, deoarece catalogul poate fi partajat rapid, printr-un link.

Puteți adăuga elemente noi sau să le actualizați în orice moment pe cele existente.

Cum realizăm un catalog?

1. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

2. Accesați instrumente de afaceri.

3. Atingeți Catalog.

4. Atingeți butonul + pentru a adăuga un element nou sau selectați un element existent pentru al edita.

5. Adăugați informații despre fiecare produs: numele articolului, preț, descriere și link-ul site-ului.

6. Adăugați imagini: din galeria telefonului sau puteți face o fotografie.

7. Salvare.

Partajarea catalogului:

Partajați întregul catalog al unei afaceri sau elemente individuale din catalog, cu clienții în aplicația WhatsApp Business sau în altă parte, inclusiv Facebook și Instagram. Pentru a face acest lucru, copiați link-ul scurt pentru catalog sau pentru un element și partajați-l unde doriți.

Sfaturi: Păstrați catalogul actualizat, includeți titluri și descrieri relevante și precise, utilizați imagini de înaltă calitate pentru produsele dvs.

3. Mesagerie automată

Este important să gestionați eficient mesajele pe măsură ce volumul lor crește. Capacitatea unei afaceri de a răspunde rapid poate îmbunătăți experiențele clienților și face ca afacerea să pară mai fiabilă și mai credibilă.

Cu ajutorul instrumentelor de mesagerie automată, companiile pot rămâne ușor conectate cu clienții în orice moment.

Putem realiza a 3 tipuri de mesaje automate:

➡ Mesaje de întâmpinare.

Mesajele de salut permit unei firme să se prezinte oamenilor și pot fi trimise automat clienților care trimit mesaje. Acestea pot include un simplu salut, ore de lucru, timpi de răspuns așteptați.

➡ Răspunsuri rapide

Răspunsurile rapide permit unei companii să salveze și să reutilizeze mesajele trimise frecvent, astfel încât să poată răspunde cu ușurință. Răspunsurile rapide pot include, de asemenea, conținut media bogat, cum ar fi GIF-uri, imagini și clipuri video. Astfel, în loc să rescrii răspunsuri repetate, de fiecare dată când cineva ți-l cere, poți să trimiți un mesaj pre-scris printr-o comandă rapidă din tastatură.

➡ Indisponibilitate

Mesajele de indisponibilitate indică automat clienților când o firmă nu este disponibilă și când se poate aștepta la un răspuns din partea acesteia. Puteți configura orele în care o firmă nu este disponibilă și va fi trimisă automat tuturor celor care trimit mesaje către firmă în acel moment.

4. Etichete

Poți folosii etichete personalizate, de culori diferite pentru a organiza starea comenzilor sau conversațiile cu clienții, de exemplu: comenzi livrate, retur, clienți noi sau clienți fideli.

5. Conectarea și Sincronizarea conturile de WhatsApp și Facebook

Este indicat să ai toate conturile afacerii tale conectate și sincronizate pentru a avea aceleași informații și pentru ca acestea să se actualizeze automat atunci când faci o modificare, astfel nu mai trebuie să intri în fiecare cont separat pentru a face o modificare de program, spre exemplu.

După ce configurați un cont de afaceri WhatsApp, aceștia sunt pașii pentru a-l conecta la contul de Facebook:

1. Navigați la pagina de afaceri Facebook.

2. Atingeți Setări ➡ WhatsApp.

3. Selectați codul de țară.

4. Introduceți numărul de afaceri WhatsApp, apoi atingeți trimite cod.

5. Introduceți codul trimis la contul WhatsApp Business.

6. Trebuie să primiți confirmarea: Contul a fost conectat și finalizați.

Odată ce conturile sunt conectate, puteți sincroniza profilul de afaceri WhatsApp și Facebook, urmând acești pași:

1. Navigați la pagina de afaceri Facebook.

2. Atingeți Setări ➡ WhatsApp.

3. Atingeți informații sincronizare.

4. Atingeți continuare, revizuiți informațiile pe care le furnizează, apoi atingeți Confirm și Sync.

6. Partajarea rapidă

Dacă vă creați un cont pe WhatsApp Business, este importat să încurajați clienții să interacționeze cu afacerea prin intermediul acestei aplicații.

Există mai multe moduri de a ajunge la mai multe persoane pe WhatsApp, printre care se numără: butonul de acțiune, pe care îl poți alege pentru pagina ta de Facebook sau pentru reclame, partajarea de linkuri sau cod QR.

1.Partajați linkuri scurte pentru a începe conversații

Companiile pot facilita contactarea clienților fără un număr de telefon complet, prin partajarea unei legături scurte. Link-urile scurte sunt URL-uri care pot fi partajate direct. Atunci când clienții dau clic, vor fi duși direct într-o conversație cu firma.

2. Generați un cod QR

Oamenii pot contacta afaceri pe WhatsApp direct prin scanarea codurilor QR. Când oamenii scanează un cod QR, acestea vor fi duși direct într-o nouă conversație cu afacerea pe WhatsApp.

Dezavantaje:

Dacă în prima parte am vorbit despre noile opțiuni pe care WhatsApp Business le oferă și care sunt clar avantajele acestei aplicații, aș vrea să vă aduc la cunoștință și un dezavantaj care limitează acestă aplicație, dar care s-ar putea să nu reprezinte o problemă pentru unele persoane.

Nu poți folosi ambele aplicații WhatsApp cu același număr de telefon. Odată ce ai instalat WhatsApp Business și l-ai conectat la numărul tău de telefon, vei putea folosii doar acea interfață.

Dacă vrei să folosești în continuare WhatsApp simplu, va trebui să ai un număr de firmă pe care să îl inserezi in WhatsApp Business. Deci o să ai nevoie de 2 cartele într-un telefon sau un telefon de firmă separat.

Cu toate acestea, dacă vrei să îl testezi pentru o perioadă, pe același număr, o poți face liniștit. Iar când consideri că nu ți-se potrivește poți renunța la el și să revii la WhatsApp clasic și invers, fără a pierde datele din aplicație.

De asemenea, poate exista doar un singur utilizator al contului WhatsApp Business, prin urmare nu îl poți împărții cu o echipă.

În concluzie, WhatsApp Business vine cu soluții bune pentru a eficientiza munca antreprenorilor și este pe departe o experientă mai complexă fată de clasicul WhatsApp. Poate nu îndeplinește toate așteptările noastre și probabil că nu este o variantă bună pentru firmele mari, cu mulți angajați. Dar pentru firmele mici și mijlocii poate fi o variantă foarte bună, dar depinde și de nișa în care activezi.

Dacă ai nevoie de ajutor în promovarea afacerii tale în Social Media, suntem aici sa îți ușurăm munca și să îți aducem cele mai bune rezultate. Putem începe printr-o ședință de consultanță gratuită, unde o să ne cunoaștem mai bine și o să stabilim împreună strategia personalizată pentru afacerea ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *