Reguli automate pentru administrarea reclamelor pe Facebook.

Regulile automate- bagheta magică atunci când începi scalarea

Atunci când începem să scalăm o să creăm numeroase campanii și seturi de reclame, mai ales dacă folosim scalarea orizontală, o să avem un buget mare de administrat si trebuie sa fim atenți unde îl cheltuim pentru a nu irosi.

Aici intervin regulile automate. FB ne-a dat acesta unealtă pentru a ne descurca cu un număr mare de reclame și cu un buget mare, în care orice neatenție poate duce la irosirea banilor.

Cu aceste reguli automate putem pornii sau oprii o reclamă, set de reclame sau campanie in mod automat atunci când se îndeplinesc anumite condiții impuse de noi.

Cum creez o regulă automată?

Pentru a creea o regulă automată trebuie să intri în platforma de Administrare reclame. În centrul paginii există o căsuța numită: Reguli, iar daca dai click pe săgeată, vei descoperii că ai două opțiuni: Creează o regulă nouă sau Administrează regulile.

Există o varietate largă de reguli care pot fi setate, iar tu trebuie să ți cont de afacerea ta atunci când le setezi. Poți alege ca regulile să se aplice la nivel de reclmă, set de reclame sau campanie.

De exemplu: poți alege să aplici regula pentru toate campaniile active sau mai există varianta ca regula să se aplice doar pentru campaniile ce conțin în denumire un anumit cuvânt.

Acestă setare o stabilești de la CondițiiNume campanie conține „cuvântul x”. Astfel, poți alege din campaniile active, care dorești să conțină o anumită regulă și care nu, atribuind în denumirea sa „cuvântul x”.

Regula de micșorare a pierderilor:

În primul rând avem regula pentru micșorarea pierderilor, aici trebuie să stabilim cât suntem dispuși să cheltuim versus ce rezultate dorim să obținem. Putem stabilii acestă regulă în funcție de rezultatul dorit, de exemplu numărul de achiziții sau în funcție de ROAS.

Astfel regula nostră va fi în felul următor: dacă campania a cheltuit 50 de lei, dar nu a adus nici măcar 1 achiziție atunci oprește campania automat.

În cazul în care nu apucăm să verificăm la timp fiecare campanie, acestă regulă automată ne va micșora pierderile.

Reguli de siguranță:

Deoarece datele din pixel și cele din server nu se transmit instantaneu către facebook, datele pot ajunge si cu o întârziere de 1 oră sau în cazul server-ului poate dura și pana la 24 de ore să se livreze rezultatele. Din acest motiv este necesar să punem o regulă de siguranță.

Acesta reduce riscul de a oprii o reclamă care urma sa aducă rezultate bune, dar pe care am oprit-o manual sau automat înainte de a se înregistra rezultatele în Ads Manager.

Regula de siguranță funcționează ii felul următor: pornește reclama dacă achizițiile de pe site sunt mai mari de 3 si s-au cheltuit 50 de lei (bugetul pe care ești dispus sa îl cheltui pentru 3 produse). Setează regula să se activeze în fiecare zi la 6 dimineața.

Reguli de scădere sau creștere a bugetului:

După ce ai trecut de perioada de stabilizare și ai rezultate constante, poți începe scalarea după modul în care ți-am explicat mai sus. Poți creste bugetul manual pe fiecare Adset sau campanie, dar poți folosii și reguli automate, pentru a fi mai eficient.

Prin urmare, nu mai este necesar să analizezi toate metricele la fiecare reclamă pentru a lua decizia de scalare, ci poți pune o regulă automată pentru ca FB sa facă asta pentru tine și să crească automat bugetul acolo unde sunt rezultatele dorite.

Acestă regulă funcționează în felul următor: crește bugetul zilnic cu 20% dacă ROAS= x și costurile per achiziție = x si dacă numărul achizițiilor este = x.

Setează regula pentru a analiza datele de ieri sau din ultimele 2 zile și să se activeze în fiecare zi la 6:30, după ce a rulat regula de siguranță. În cazul în care, ai stabilit că vrei să adopți o strategie mai agresivă, atunci poți seta regula să analizeze datele de azi, dar să crească bugetul cu cel mult 10% în acestă condiție.

Același lucru poți să îl faci și dacă dorești să scazi treptat bugetul atunci când rezultatele încep să scadă și cresc costurile. Poți să scazi bugetul cu 20% zilnic dacă valorile ce te interesează scad sub targhetul tău. Astfel, transmiți un semnal către FB și sunt șanse ca acesta să își schimbe puțin modul de livrare a reclamelor și ulterior să aducă rezultate mai bune.

Important: pentru aceste reguli este necesar să cunoști datele afacerii tale și ceea ce funcționează pentru tine. Sa cunoști care sunt valorile tale targhet și cat îți permiți să cheltui pentru a rămâne cu profit.


Dacă după ce ai citit acest articol, nu ești sigur că poți aduce cele mai bune rezultate pentru afacerea ta, atunci nu ezita să apelezi la profesioniști. Suntem aici sa îți ușurăm munca și să îți aducem cele mai bune rezultate. Putem începe printr-o ședință de consultanță gratuită, unde o să ne cunoaștem mai bine și o să stabilim împreună drumul tău spre gloria in social media.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *