Instrumente gratuite oferite de Facebook pentru pagina afacerii tale. Fă-ți pagina mai atractivă!

Voi folosiți pagina de Facebook la potențialul maxim?

Astăzi discutăm despre opțiunile gratuite, pe care Facebook le oferă pentru pagina afacerii tale.

Află ce se potrivește cel mai bine cu afacere ta!

Facebook are multe instrumente pentru a ajuta companiile să comunice cu clienții, să își prezinte în mod clar și eficient ofertele, serviciile și produsele.

Mai jos am alcătuit o listă cu instrumente cunoscute, dar pe care puțini oameni le folosesc.

Magazine

Este un set de instrumente pentru a vă ajuta să vindeți produse și să gestionați afaceri pe Facebook și Instagram.

Puteți crea un magazin cu produse sau servicii direct pe Facebook. Magazinul va apărea pe pagina afacerii, dar și în Marketplace.

Există posibilitatea de a crea un catalog cu produse sau servicii, pe care le poți grupa în diferite categorii. Catalogul se poate crea manual sau dacă aveți unu website cu produse, acesta se poate conecta la Facebook și puteți opta pentru varianta automată.

De asemenea, puteți eticheta ulterior, în imaginile postate pe pagină, produsul din magazin.

Clienții pot vedea produsele și comanda direct, fără a mai intra pe site sau aveți opțiunea să îi direcționați către un website pentru a finaliza procesul de cumpărare acolo.

De asemenea, puteți gestiona inventarul de produse din magazinul Facebook.

Este ideal pentru afaceri care vând produse sau servicii standard, dar nu au website.

Programări

În urma definirii serviciilor oferite, poți să oferi clienților posibilitatea de a se programa online, direct pe Facebook. Astfel, o să ai un calendar bine organizat, unde poți adăuga și gestiona inclusiv programările offline.

Poți seta orele disponibile și intervalul necesar între programări. Astfel clienți se pot programa rapid și ușor, alegând ora si ziua în funcție de disponibilitate, iar tu vei primii toate aceste date în calendarul tău.

Acestă opțiune necesită setarea butonul din meniul principal pentru programări.

Ulterior, poți seta mesaje automate de confirmare a rezervării și mementouri pentru a le reaminti persoanelor de programarea făcută, înainte cu câteva ore sau zile.

Oferte

Tuturor ne plac ofertele. Asigură-te că oferta ta este cât mai vizibilă!

În acest scop, poți folosii postarea de tip ofertă direct pe pagina afacerii.

Persoanele pot salva acestă ofertă și vor primii un mesaj automat înainte ca aceasta să expire.

Carduri cadou

O metodă bună de a crește vânzările.

Ai posibilitatea de a oferii carduri cadou pentru a permite clienților existenți să sprijine afacerea într-un mod nou și pentru a ajuta clienții noi să le descopere.

Companiile pot trimite persoane pe propriul site web pentru carduri cadou sau pot lucra cu unul dintre partenerii de carduri cadou de la terți ai Facebook.

Locuri de muncă

Poți crea un loc de muncă disponibil și să găsești candidați chiar pe Facebook.

Afacerile pot gestiona și urmării toți solicitanții de locuri de muncă de pe Facebook până când găsesc candidatul potrivit.

Postare fixată

Puteți fixa orice postare în partea de sus a unei pagini de afaceri pentru a vă asigura că toți cei care vizitează pagina, vor vedea acea postare.

Astfel, dacă aveți o informație, pe care dormiți ca toți utilizatorii să o vadă când intră pe pagina de Facebook, acesta este modul ideal.

Dar aveți grijă, dacă postați informații sezoniere să nu uitați să înlăturați postarea când datele nu mai sunt valabile.

Un exemplu real și trist, pe care l-am văzut pe unele pagini: în mijlocul verii, prima postare de pe pagină este despre 1 decembrie sau concursuri ce au expirat.

Postări cu buton de Messenger sau WhatsApp

Știați că puteți realiza o postare cu buton de redirecționare, chiar dacă nu promovați postarea și nu e reclamă?

Dacă obiectivul vostru este să primiți mesaje de la potențiali clienți atunci puteți încerca acest tip de postare cu buton pentru a direcționa oamenii direct către Messenger sau WhatsApp.

Mai multe detalii despre cum puteți folosii aplicația WhatsApp în gestionarea firmei puteți găsii în acest articol.

Creează un eveniment

Un instrument foarte util pentru sectorul HORECA. Restaurantele care organizează diverse evenimente în locație pot crea un eveniment pe Facebook pentru a anunța și a atrage mai multe persoane.

Alte moduri în care îl poți folosii:

Pentru a anunța evenimente online live, în care poți prezenta lansarea unui nou produs/serviciu sau alte informații de interes pentru publicul tău.

În concluzie, deși sunt elemente cunoscute pentru unii dintre voi, am simțit nevoia să le reamintesc pentru că sunt rar folosite. Iar pentru unele afacerii ar aduce un plus de valoare în interacțiunea cu publicul, așa că merită să le încercați.


Dacă ai nevoie de ajutor în promovarea afacerii tale în Social Media, suntem aici sa îți ușurăm munca și să îți aducem cele mai bune rezultate. Putem începe printr-o ședință de consultanță gratuită, unde o să ne cunoaștem mai bine și o să stabilim împreună strategia personalizată pentru afacerea ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *