Teoretic nu poți șterge un pixel după cel l-ai creat, DAR practic poți să îl înlături. Singura soluție este să ascunzi pixelul, pentru a nu te mai deranja când lucrezi in Ads Manager sau în Event Manager.
Majoritatea am creat un pixel, pe care ulterior nu mai dorim să îl folosim. Poate erai la început, nu l-ai setat bine și acum vrei să o iei de la capăt cu un pixel nou. Însă pixelul cel vechi este tot timpul prezent acolo încurcându-te. Să îl vezi mereu acolo cu semnul acela roșu, amintindu-ți de eșecul tău inițial, este puțin iritant. Sau poate că nu, poate tu ai un caz mai fericit. Oricare ar fi motivul tău, mai jos găsești pașii necesari pentru a înlătura un pixel.
1. În primul rând trebuie să intri în contul tău de business, poți accesa acest link: https://business.facebook.com , iar în cazul în care se deschide inițial Facebook Business Suite, în acea platformă trebuie să te duci în coloana din stânga, dai click pe Mai multe instrumente, iar apoi dai click pe Setările afacerii, iar acum ești in Business Manager. Dacă ai un cont mai vechi și se deschide direct platform de Business Manager, atunci poți să sari peste pasul de mai sus.

2. Acum că ești în Setările afacerii tale, asigurate că ai contul pe care îl dorești selectat in partea de sus. Mai apoi, in coloana din stânga o sa dăm click pe Surse de date si apoi click pe Pixeli.
3. Alegem pixelul pe care dorim sa îl “ascundem”, dăm click pe el, iar în coloana din dreapta click pe Active asociate. In fereastra care se deschide, vedem mai jos contul de publicitate la care este conectat pixelul și vom apăsa pe coșul de gunoi pentru a șterge acestă conexiune. Apoi dăm un refresh la pagină.

IMPORTANT: în cazul în care ai instalat acest pixel și pe site-ul tău, asigurate că ștergi și de acolo codul pixelului și că înlături și conexiunea dintre site si pixelul pe care l-ai înlăturat din contul tău de publicitate.
SFAT: poți verifica dacă site-ul tău este conectat la pixel folosim aplicația oferită de google, care se numește: Facebook Pixel Helper după ce o instalezi, vei găsii sigla acesteia în bara de sus, după bara de link. Dacă apeși pe acesta, se deschide o ferestră cu datele despre pixel, identificate pe pagina în care te afli.

4. Acum e timpul să verificăm dacă acțiunea nostră a adus rezultatul dorit. În coloana din stânga apăsam pe meniu (cele 3 linii) si selectăm Administrare reclame. Verificăm în partea de sus dacă suntem pe contul de publicitate dorit. Apoi intrăm în meniul din stânga sus și selectăm Events Manager. Ar trebui să vedem acum că din coloană lipsește pixelul pe care tocmai l-am “șters”. Iar atunci când începi să creezi o campanie bazată pe conversiile de pe website, se v-a conecta automat sigurul pixel rămas, sau în cazul in care ai 2 pixeli rămași se va deschide o căsuță pentru a selecta pixelul, însă pixelul nostru “șters” nu va mai apărea nici acolo.
IMPORTANT: nu poți șterge acel pixel numit: Default Offline Event.
SFAT: poți redenumi acel pixel pe care nu îl mai folosești din Events Manager, apăsând pe stiloul de editare de lângă denumirea de sus a pixelului. Exemple: test, nu folosii, expirat, sau alte denumirii care te ajuta sa îl ignori.
Suntem aici să îți ușurăm munca și să îți aducem cele mai bune rezultate. Putem începe printr-o ședință de consultanță gratuită, unde o să ne cunoaștem mai bine și o să stabilim împreună drumul tău spre gloria în social media.