Faci reclame pe FB și rezultatele încep să arate bine, costul de achiziție e în targhet și începi să ai constant vânzări. Te gândești să scalezi vânzările, să mărești bugetul pentru a dubla rezultatele. Dar nu ești sigur dacă acest lucru va funcționa. Sau poate ai încercat să scalezi mărind bugetul și nu ai avut rezultatele pe care le așteptai.
Facebook este o platformă destul de instabilă, are perioade mai bune și perioade mai puțin bune, iar felul lui de a se optimiza automat este câte o dată mai greu de înțeles. Astfel, crescând bugetul prea brusc există șanse foarte mari să destabilizezi o campanie.
Urmează să îți prezint principalele aspecte de care trebuie să ți cont atunci când dorești să scalezi pentru a crește rezultatele reclamelor pe facebook.
Când este momentul ideal să scalăm o campanie?
Înainte de a scala o campanie trebuie să trecem de perioada de stabilizare. Trebuie să ne asigurăm că primele zile de reușită nu au fost doar din noroc, ci pentru că avem o reclamă bună pe care am arătat-o unei audiențe potrivite. În acestă perioadă de stabilizare, am identificat deja creativele câștigătoare și cunoaștem audientele care aduc rezultate.
Acestea fiind spuse, începem scalarea unei campanii după ce avem rezultate constante în ultimele 14-30 de zile de la lansarea campaniei. De asemena, metricile după care ne ghidăm trebuie să fie în targhet: CPA, ROAS, ATC, LEAD.
Sfat: asigura-te că ai stocul necesar pentru a primii comenzi în plus, pentru că dacă scalarea este implementată în mod corespunzător poate să îți dubleze sau tripleze comenzile zilnice.
Cum scalăm?
Exista 2 moduri principale prin care putem să scalăm o campanie.
Cel mai utilizat model este scalarea verticală. Acesta presupune creșterea bugetului campaniilor sau adset-urilor existente la un interval de timp stabilit sau prin regulile automate, care identifică când se îndeplinesc anumite condiții și cresc bugetul automat, dar despre acest subiect urmează să vorbesc mai jos.
Al doilea model se numește scalarea orizontală și presupune creșterea bugetului prin duplicarea campaniilor sau adset-urilor cu creativele care funcționează sau cu audiențele care funcționează pentru afacerea ta. Dacă ai identificat o audiență care funcționează poți să o segmentezi și astfel creezi mai multe adset-uri, poți crea și diferite audiențe asemănătoare cu acel public. Prin urmare nu crești bugetul unei campanii existente, ci creezi încă o campanie asemănătoare prin folosirea creativelor și audiențelor care funcționează și diferite combinații între acestea.

Dacă te întrebi acum ce model funcționează mai bine?
Răspunsul este: amândouă, în combinație.
Fiecare afacere este unică și trebuie să testezi în permanență pentru a descoperi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine, însă în cele mai multe situații, combinația între aceste doua metode de scalare, aduce cele mai bune rezultate.
Trebuie să îți faci o analiză a contului de publicitate și o strategie pentru ca să stabilești unde să crești bugetul, ce creative sau campanii o să dublezi, ce audiențe asemănătoare poți crea și cum poți combina cât mai eficient aceste două modele pentru a avea rezultatele dorite.
Cu cât creștem bugetul atunci când dorim să scalăm o campanie?
Dacă dorim să scalăm la fiecare 24 de ore este indicat să creștem bugetul cu 15% și dacă dorim să facem o scalare la 48 de ore, vom marii bugetul cu 20-25%. Este important să nu creștem brusc bugetul pentru a nu destabiliza campaniile. De asemenea, este important să avem o strategie atunci când începe scalarea.
Important:
Implementează un funnel de retarghetare înainte să începi scalarea și crește bugetul de retarghetare în funcție de scalare și frecvența afișărilor. Atunci când scalezi bugetul pentru publicul rece, o să ai automat o audiență caldă mai mare pe care o poți retagheta, de asemenea verifică și frecvența afișărilor. Dacă este sub 2 poți să mai crești liniștit bugetul cu 10% pentru că în medie o persoană vede o reclamă de 6-8 ori înainte de a achiziționa un produs.
Regulile automate- bagheta magică atunci când începi scalarea
Atunci când începem să scalăm o să creăm numeroase campanii și seturi de reclame, mai ales dacă folosim scalarea orizontală, o să avem un buget mare de administrat si trebuie sa fim atenți unde îl cheltuim pentru a nu irosi.
Cele mai importate reguli automate, pe care trebuie să le aplici, le găsești în articolul de mai jos.
Dacă după ce ai citit acest articol, nu ești sigur că poți aduce cele mai bune rezultate pentru afacerea ta, atunci nu ezita să apelezi la profesioniști. Suntem aici sa îți ușurăm munca și să îți aducem cele mai bune rezultate. Putem începe printr-o ședință de consultanță gratuită, unde o să ne cunoaștem mai bine și o să stabilim împreună drumul tău spre gloria in social media.